ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Alternativa Blankolån - Hitta ett billigare alternativ till Blankolån
Blankolån - Mycket fakta och information om Blankolån


Billigare alternativ till blankolån

Blankolån - Bolån

Ett blankolån är som bekant ett lån utan säkerhet vilket ökar långivarens risk och för denna risk vill kräver långivaren en högre ränta för. Det billigaste sättet du kan ta ett lån är egentligen inte via ett blankolån utan ta ett lån där du har huset eller bilen som säkerhet.

Bolån istället för blankolån

Om du har en villa, bostadsrätt eller annan fastighet kan du använda den som säkerhet. Räntan kan ofta hamna 1-2% under de billigaste blankolånen om du belånar huset istället.

Dock har långivaren krav på att du har en hem- & villaförsäkring som täcker alla skador då fastigheten så att de inte förlorar sina pengar om någon katastrof skulle inträffa.Billån istället för blankolån

Blankolån - Billån

Om du ska köpa en ny bil är det ofta förmånligare att ta ett billån istället för ett blankolån eftersom dessa ger längre ränta. Billånet kan tas från bilföretaget eller bilförsäljaren som ofta håller ner räntan mer än vanliga långivare eftersom bilföretaget tjänar pengar även på att du köper bilen hos dem.

Precis som men bolånen är det krav på att du har bilen helförsäkrad så att om du krockar eller någon annan skada sker som kan långivaren ändå få tillbaka sina pengar. Ibland har bilföretaget krav på att du ska ta bilförsökringen via dem så det är säkra på att det finna en bilförsäkring om olyckan skulle vara framme.